top of page

Produksjon og prosjektledelse:

Maria.jpg
MARIA KLUNGNES BERG

Maria Kristina Klungnes Berg (f. 1994) jobber som dansekunstner og sjonglerer en hverdag som prosjektleder, utøver, skapende danser og dansepedagog. Hun har praktisk-pedagogisk utdannelse i dans (KHiO), utdannelse innenfor danse- og bevegelsesterapi (USN), bachelor i samtidsdans (Northern School of Contemporary Dance, England) og har studert ved Spin Off Forstudium i Dans. Berg er spesielt interessert i hvordan ulike mennesker blir beveget av bevegelse, og hva dette kan kommunisere til omverden. Som dansekunstner jobber hun både som skapende danser i egne prosjekter/samarbeidsprosjekter og har jobbet som medskapende/utøver i prosjekter av blant andre Carl Aquilizan, Sara Dos Santos og Joan Clevillé. Berg underviser elever med et aldersspenn på 7-90 år, og ønsker å spre glede for bevegelse til alle type mennesker, gjennom flere ulike aspekter av dansefeltet. Maria Kristina Klungnes Berg er prosjektleder og styreleder for foreningen Dans/5.

www.maria-kristina.com

346659860_1623780638141817_4360912267759978857_n.jpeg
EMILIE MARIE KARLSEN

Emilie Marie Karlsen (f. 1993) har en MA i dans fra Kunsthøgskolen i Oslo (2021-2023) og BA i samtidsdans fra Northern School of Contemporary Dance i Leeds, England (2013-2016). Hun jobber først og fremst som med-skapende utøver og medvirker i forestillinger av Elle Sofe Sara (Canada, Italia, Sverige, Norge 2023-2024), Geir Hytten (Dansens hus 2024), Lisa Bysheim (CODA 2024), Rina Rosenqvist (RAS 2023), Carl Aquilizan (Munchmuseet 2023). I tillegg til å medvirke i andres prosjekter har hun en sterk interesse for å utvikle og stille spørsmål rundt hva det vil si å praktisere som dansekunstner. Med et fokus på ulike måter vi kan jobbe innenfra og ut gjennom kroppslig utforsking heller enn tenkt resultat, som en kontinuerlig og bærekraftig praksis. Fra 2023 har Emilie også virket som produksjonsassistent for Dans/5 på Trikkehallen på Kjelsås.

Initiativtaker:

62539262_10161811021775510_4954625971463
CAROLINE SKJØRSHAMMER

Caroline Skjørshammer jobber som frilans dansekunstner og veksler mellom å utøve, skape og undervise. Hun er utdannet innenfor dans (Point Park University Conservatory of Performing Arts, USA), psykologi (UiO) og systemisk familieterapi (VID høgskole). Hun har vært medskapende utøver i flere sammenhenger, bla med Kompani UT, Dansekunst i Grenland, Trondheim jazz orkester, Lise Nordal, Jon Ole Olstad, Katja Schia, Siv Gaustad, Tonje Sannes, Christine Vik Bratvold og NAVAK. Hun har undervist både her og der, men aller mest ved Bårdar, Musikkteaterhøyskolen, Proda og Jump dansestudio. Caroline er også den stolte gründer og initiativtaker av Dans/5!


https://www.carolineskjorshammer.com/

Øvrige styremedlemmer:

Hanna.jpg
HANNA FILOMEN MJÅVATN

Hanna Filomen Mjåvatn jobber som frilans scenekunstner og jobber som kunstnerisk veileder for blant annet Tekstlab og Dans/5. Hun ble utdannet ved KHiO i 2006, og vant tv-konkurransen Dansefeber i 2007. Hun har jobbet som medskapende utøver for flere kunstnere. Hanna fullførte i 2020 en Master i Performance ved Norwegian Theatre Academy. Hanna har jobbet med egne prosjekter siden 2013, og jobber med å blande tekst, lyd og bevegelse i improvisasjon. Hun er opptatt av hvordan hun med kroppen og tanken kan utfordre, utforske indre kreativitet og utvikle det personlige kunstneriske uttrykket i samarbeid med andre.

ingunRimestad.jpeg
INGUNN RIMESTAD

Ingunn Rimestad (f. 1950) er dansekunstner og pedagog innen samtidsdans, improvisasjon, og «somatic practice»/«body awareness» med «Spenningsregulering» som spesialfelt. Rimestad har blant annet undervist ved Kunsthøgskolen i Oslo og Den Norske Opera og Ballett. Som danser har hun har vært engasjert ved Nationaltheatret, turnert for Riksteatret og vært engasjert i NRK fjernsynet. I 1985 etablerte Rimestad og Lise Ferner dansekompaniet Hexakin - et 4 års koreografisk og utøvende samarbeid, med en gjenopptagelse under CoDa festivalen i 2011. Rimestad har vært utøver i verk av blant andre Anne Grete Eriksen og Leif Hernes, Amanda Steggell, Hooman Sharif og i forestillinger av Kristina Søetorp og Ida Wigdel, og Silje Michaela Kvalheim. De siste årene har hun arbeidet med Mia Habib i bl.a. ”a song to...” og ”All – a physical poem of protest”.

Rimestad mottok i 2016 Danseinformasjonens ærespris. 

bottom of page